Laat uw nieuwe gazon aanleggen door Sander Bosch

Professionele aanleg van uw gazon

Bij het aanleggen van een gazon zijn er verschillende keuzes die u moet maken. Het gaat niet alleen om de vorm van uw gazon, maar ook het soort gazon dat u wilt aanleggen is van belang. Wilt u gaan voor een gazon van kunstgras? Uw gazon aanleggen met graszoden? Of wilt u het gras laten groeien vanuit graszaden?

Graszaden, graszoden of kunstgras

Binnen de mogelijkheden van het soort gras heeft u ook nog eens verschillende keuzes qua ras. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken, kleur en soort verzorging dat het nodig heeft. Wanneer u kiest voor het planten van graszaad is hier een goed stappenplan voor nodig. Zo moet u eerst zorgen dat de bodem goed voorbehandeld is. De zuurgraad van de bodem moet op het juiste peil zijn, en de tijdens het kiemingsproces moet de bodem goed vochtig gehouden worden.

Wanneer u kiest voor graszoden hoeft u zich minder druk te maken over het kiemingsproces en de eerste stadia van de groei. U bent direct verzekerd van een goede kwaliteit gras, en u ziet direct het gewenste resultaat.

Gras om te sporten, spelen of voor de sier

Elk type gras heeft zijn eigen kenmerken en is specifiek gekweekt voor een bepaald type gebruik. Er zijn grassoorten die specifiek gekweekt zijn voor het intensieve gebruik door sport, grassoorten die gekweekt zijn als siergras, en daar tussenin vindt men grassoorten die sterk genoeg zijn om op gespeeld de worden, maar die ook een sierlijke toevoeging aan uw tuin zijn. Het verwachte gebruik van uw gazon is dus mede bepalend voor het type gras dat het beste in uw tuin past.

Ligging en zonuren van uw gazon

Naast het soort gras en de keuze voor zaden, zoden of kunstgras is ook de ligging en de grootte van uw tuin mede bepalend voor het beste type gras voor uw gazon. Sommige soorten gras hebben meer zonuren nodig om te gedijen dan andere, en sommige soorten hebben juist weer meer bewatering nodig.

Wanneer u op zoek bent naar het beste gazon voor uw ideale tuin spreken we graag met u alle factoren door om tot het beste resultaat te kunnen komen.

Start typing and press Enter to search