Hoveniersbedrijf Sander Bosch voor

voor een professioneel vijverontwerp.

Vijverontwerp

Een vijver kan een prachtige toevoeging zijn aan uw tuin. Water in de tuin is sfeer verhogend en geeft extra dimensie aan een tuin. Een vijver kan gerealiseerd worden in zowel een grote als een kleine tuin. Hoveniersbedrijf Sander Bosch kan u helpen met een gedegen vijverontwerp. Met een goed vijverontwerp worden fouten voorkomen en zal de vijver uw tuin verfraaien.

Formele of natuurlijke vijver?

De eerste stap in het vijverontwerp is de keuze tussen een formele of een natuurlijke vijver. Een formele vijver heeft strakke lijnen en een scherpe overgang tussen water en land. In een relatief kleine of omheinde tuin is de formele vijver vaak een goede keus. Bij een natuurlijke vijver gaat de overgang tussen water en land geleidelijker door bijvoorbeeld een moeraszone. Om de natuurlijke vijver goed tot zijn recht te laten komen heb je een ruime tuin nodig. Wij geven u graag advies om de juiste vijverkeuze te maken voor uw tuin.

Bij het maken van het vijverontwerp zijn de volgende onderwerpen van belang:

  • Het formaat van de vijver;
  • Diepte van de vijver;
  • De ligging van de tuin;
  • De te gebruiken materialen bij de aanleg;
  • Geschikte planten voor uw gewenste vijver.

Kies het juiste tijdstip voor de aanleg van uw vijver

Het beste tijdstip om een vijver aan te leggen is in het voorjaar, in de maanden maart of april. Een andere optie is om de vijver aan te laten leggen in het najaar, in de maanden september of oktober. Dit geeft de vijver de kans om een biologisch evenwicht op te bouwen.

Start typing and press Enter to search