Aanleg van vijvers en andere waterelementen

De mooiste vijvers aangelegd voor u

Vijvers en andere waterpartijen kunnen een extra dimensie aan uw tuin toevoegen. Door het toevoegen van dergelijke elementen in uw tuin wordt de diversiteit van uw ecosysteem vergroot.

Het aanleggen van een vijver of waterpartij is echter niet zo simpel als het graven van een gat in de grond en deze te vullen met water. Er zijn verschillende soorten vijvers die elk hun specifieke kenmerken en wijze van aanleggen hebben.

Door onze jarenlange expertise kunnen wij u van begin tot eind helpen met het aanleggen van de vijver die u  wilt.

 

Verschillende soorten vijvers

Het aanleggen van een waterpartij is in vrijwel alle gevallen en kwestie van maatwerk. Hierbij spelen niet alleen persoonlijke voorkeuren een rol, maar zijn onder andere de ligging en grootte van de tuin een rol. Daarnaast zijn er verschillende soorten vijvers waarvoor men kan kiezen. Zo kunt u denken aan de volgende typen vijvers:

 

·      Een natuurlijke vijver

·      Een koivijver

·      Een zwemvijver

·      Een strakke vijver

·      Een siervijver

Werkzaamheden bij het aanleggen van een vijver

Bij het aanleggen van een vijver dienen er verschillende werkzaamheden gedaan te worden. De eerste stap is het graven van de vijverkuil en eventuele afvoer van het zand. Vervolgens wordt er bodembescherming aangebracht. Deze bodembescherming wordt voorzien van een laag vijverfolie en worden de randen van de vijver netjes afgewerkt. Dan is het tijd om de vijver te vullen, en kunnen tevens de waterplanten geplaatst worden. Als laatste worden de borders, sierbestrating en eventueel een terras geplaatst rond de vijver.

De randvoorwaarden die hierbij van toepassing zijn, zijn voor ieder soort vijver weer anders. Bij een koivijver is het van belang om de waterkwaliteit extra zuiver te houden voor de “koi”. Bij een natuurlijke vijver is dit weer minder van belang. We bespreken graag met u wat de randvoorwaarden zijn voor de vijver die u wenst.

Onderhoud aan uw vijver

Net als bij het aanleggen van uw droomvijver is ook de mate van onderhoud volledig afhankelijk van het soort vijver dat u wilt aanleggen. Op het gebied van onderhoud kunnen we u op twee manieren van dienst zijn. Wanneer u zelf het onderhoud aan de vijver wilt uitvoeren kunnen we u na het aanleggen van de vijver adviseren en aangeven welk onderhoud u dient uit te voeren, op welke manier dit gedaan kan worden en wanneer dit gedaan moet worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om u volledig te ontzorgen. We zullen in dat geval samen met u een onderhoudsplan opstellen en op een aantal vastgestelde momenten gedurende het jaar het onderhoud aan uw vijver voor u doen.

Start typing and press Enter to search