Voor het plaatsen van uw schuttingen

 

Het plaatsen van uw schutting

Het plaatsen van een schutting is iets dat vaak zelf gedaan wordt. Er zitten echter nog wel wat haken en ogen aan het goed plaatsen van de schutting. Om jarenlang plezier te kunnen hebben van de schutting is het belangrijk om deze stevig in de ondergrond te plaatsen. Hierbij is het vaak aan te raden om een schutting met de juiste fundering te plaatsen.

Een stevige fundering voor uw erfafscheiding

Bij het aanleggen van uw nieuwe schutting wordt eerst gezorgd dat de ondergrond geprepareerd wordt. Hierbij worden de voorbereidende werkzaamheden  voor de fundering ook gedaan. Wanneer de ondergrond geprepareerd is zal de fundering van de schutting worden gelegd en de gaten voor de schuttingpalen gegraven. Nadat vervolgens de palen voor de schuttingdelen geplaatst zijn, kunnen de houten delen geplaatst gaan worden.

Verschillende houten schuttingen

Bij het plaatsen van de houten schutting kunt u kiezen uit verschillende soorten hout. De meest gebruikte houtsoort voor schuttingen is eiken, maar ook Larikshout kan uitermate goed gebruikt worden voor houten schuttingpanelen.

De schuttingpanelen worden tussen de schuttingpalen geplaatst en op meerdere plaatsen vastgezet aan de palen.

Elke soort hout heeft zijn eigen kenmerken, levensduur, en kleurkenmerken. We kijken graag samen met u wat de beste houtsoort is voor uw tuin.

Schuttingen van andere materialen dan hout

Naast de traditionele houten schuttingen zijn er ook schuttingen van andere materialen die gebruikt kunnen worden voor uw erfafscheiding. Zo kunnen we schuttingen voor u plaatsen van wilgenschermen, rietmatten, of ijzeren schuttingen met klimplanten. Zo kunt u bij elke soort tuin de juiste bijpassende schutting laten plaatsen.

Start typing and press Enter to search