Creëer sfeer met uw tuinbestrating

Uw sierbestrating professioneel aangelegd

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw (nieuwe) tuin is de juiste (sier)bestrating van cruciaal belang. Niet alleen is dit van belang om alle plekken in uw tuin toegankelijk te maken,  maar het is ook een belangrijk aspect van de uitstraling die uw tuin krijgt. Binnen de bestrating van een tuin kunnen we onderscheid maken tussen reguliere bestrating en sierbestrating. Bij reguliere bestrating praten we vaak over bijvoorbeeld een oprijlaan of een parkeerplaats. In het geval van sierbestrating gaat het vaak over het aanleggen van bijvoorbeeld een terras of tuinpad.

Verschillende materialen voor tuinbestrating

De basis van iedere goed aangelegde tuin is een duidelijk en goed doordacht tuinontwerp. Hierdoor worden de ideeën die zich nu alleen nog in uw hoofd bevinden duidelijk op papier gezet zodat u een beter beeld krijgt van hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Stap voor stap naar een pracht tuin

Tuinbestrating kan met vele verschillende soorten materialen gelegd worden. De eerste keuze die u hierbij moet maken is de keuze voor een onverharde, halfverharde of verharde bestrating. Bij functionele tuinbestrating is het in de meeste gevallen wenselijk om te kiezen voor verharde bestrating van stevige stenen of klinkers. In het geval van sierbestrating van een terras of looppad kunt u ook kiezen voor een onverharde of halfverharde variant met gebruik van bijvoorbeeld grind, split, houtsnippers of kiezels.

Omdat de mogelijkheden voor het gebruik van verschillende (combinaties van) materialen eindeloos zijn helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze.

Stappenplan voor sierbestrating

Het aanleggen van goede (sier)bestrating vereist goede planning. Het traject begint met het ontwerp van hoe de bestrating eruit moet komen te zien. Vervolgens wordt samen met u bepaald welke materialen gebruikt zullen worden. Wanneer de aanleg van de bestrating begint zullen wij eerst de ondergrond egaliseren. Wanneer dit gedaan is kan de bestrating gelgd gaan worden. Vervolgens worden de eventuele voegen gevuld en als laatste wordt de bestrating netjes afgewerkt voordat uw nieuwe terras, tuinpad of oprijlaan wordt opgeleverd.

Start typing and press Enter to search