Voor de aanleg van uw haag zonder zorgen

Het aanleggen van uw haag

Het aanleggen van een haag vervult twee verschillende functies binnen uw tuin. Allereerst zorgt een goede haag voor een extra stuk privacy in uw tuin. Daarnaast kan een haag ook een sfeerverhogende functie hebben.

Een haag is niet zomaar een haag

Er zijn vele verschillende soorten hagen beschikbaar. Niet alleen zijn er vele soorten planten geschikt voor het aanleggen van een haag, maar ook zijn er verschillende hoogtes voor uw haag.

Een kleine haag kan zeer goed gebruikt worden in bijvoorbeeld een renaissance tuin als afscheiding van de gazons of plantenperken. Daarnaast kan een hoge haag van coniferen gebruikt worden als erfafscheiding.

Qua hoogtes wordt over het algemeen een keuze gemaakt tussen een hoogte tot 75 cm, een haag tussen 75 cm en 125 cm, of hagen hoger dan 125 cm.

Bladverliezende hagen of bladhoudende hagen

Er zijn zowel bladverliezende hagen die door de seizoenen heen steeds een andere uitstraling hebben, maar ook bladhoudende hagen die het hele jaar door groen blijven. Hierdoor heeft u ook in de winter nog genoeg groen in uw tuin. Net als bij de reguliere planten is het van belang om bij het planten van een haag rekening te houden met de ligging van de tuin en de inval van de zon op de plek waar u uw haag wilt plaatsen.

We bespreken graag met u welke haag het best bij uw wensen, en tevens het beste bij uw soort tuin past.

Start typing and press Enter to search