Al het onderhoud voor uw vijvers

Het onderhouden van uw vijver

Onderhoud aan vijvers en waterpartijen is heel erg afhankelijk van het soort waterelement dat u in uw tuin heeft. Bij een natuurlijke vijver is het de kunst om door middel van de juiste combinatie van flora en fauna de natuur zijn werk te laten doen. In principe is een dergelijke vijver relatief onderhoudsarm. Wel dient overmatige wildgroei tegengegaan worden. Wanneer men kijkt naar een Koi-vijver is het juist van het hoogste belang om veel aandacht te besteden aan het onderhoud van de vijver en het constant bijhouden en bijstellen van de waterkwaliteit om de vissen in leven te kunnen houden.

Niet alleen het water in uw vijver onderhouden

Het is een mythe dat u alleen het water helder en zuiver hoeft te houden in uw vijver. Naast de waterkwaliteit en de hoeveelheid zuurstof in het water is het ook van groot belang om de planten in uw vijver gezond te houden om het ecosysteem in balans te houden.

Daarnaast dienen ook de apparaten in uw vijver (zoals uw waterfilter, verlichting, zuurstofpomp e.d.) goed onderhouden te worden.

Onderhoud aan uw fontein en andere waterelementen

Wanneer u fonteinen of andere waterpartijen in uw tuin heeft is het van belang om ook de buizen hiervan goed te onderhouden. Dit voorkomt lekkages of blokkades door bijvoorbeeld kalkafzetting. Daarnaast ziet men vaak groene afzet op fonteinen die het geheel een minder mooie aanblik geven.

Onderhoud op maat

Samen met u kijken we naar de benodigde onderhoudswerkzaamheden die gedaan moeten worden aan uw waterpartijen. We maken vervolgens een offerte op maat voor u op, en spreken deze uitgebreid met u door. Natuurlijk is het ook mogelijk om een preventief onderhoudsprogramma op te zetten voor uw  vijver, of het onderhoud van uw vijver mee te nemen in een compleet onderhoudsprogramma voor uw volledige tuin.

Start typing and press Enter to search