Inspiratie voor een nieuwe tuinstijl

 In Tuintips

Een tuin kan volgens verschillende stijlen ingericht worden. Zo heeft een moderne tuin een strakke uitstraling en is een organische tuin natuurlijker ingericht. Wanneer een droomtuin ontworpen wordt, is het goed om te weten welke soort tuin het beste bij de persoonlijke wensen en de woning past. Ontdek hier de eindeloze stijl opties voor uw tuin.

Kindvriendelijke tuin

Als gezin kan er nog meer genoten worden van de tuin wanneer de kinderen zorgeloos kunnen spelen. Een normale tuin is vaak niet op een geschikte manier ingericht voor kinderen. Met wat kleine aanpassingen is het mogelijk om een veilige en leuke speelomgeving te creëren.

  • Ondergrond: Een gazon van een sterke grassoort fungeert als een zachte speelgrond en blijft langer mooi.
  • Terras: Is een terras gewenst? Dan is het slim om een tegel met een lichte kleur te kiezen. Donkere tegels houden veel warmte vast wat vervelend is voor kinderen die lekker op blote voeten willen spelen in de zomer.
  • Beplanting: Houd rekening met de beplanting. Giftige planten of tuinplanten met een irriterende werking zijn af te raden voor een kindvriendelijke tuin.
  • Erfafscheiding: Een erfafscheiding creëert naast privacy ook veiligheid voor het gezin. Vooral als de tuin aan het water ligt of een vijver heeft.
  • Speelplezier: Voeg wat elementen toe om het speelplezier te verhogen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een schommel, zandbak of een trampoline neer te zetten. Houden de kinderen ervan om actief bezig te zijn en jou te helpen in de tuin? Dan is het leuk om een moestuintje aan te leggen.

Dorpstuin of stadstuin

Een stadstuin of dorpstuin is vaak aan de kleine kant. Maar dit betekent niet dat het geen paradijsje kan worden. Er zijn een aantal mogelijkheden om een stadstuin ruimer te laten lijken. Zo zal een smalle tuin ruimer lijken wanneer een klassiek ontwerp wordt toegepast met de juiste beplanting. Een drukke beplanting zorgt in een kleine tuin alleen maar voor een rommelig effect. Om nog meer ruimte te creëren kunnen wij met hoogteverschillen werken. Om de tuin helemaal af te maken kan er een mooie schutting aangelegd worden zodat u alle privacy heeft. Dan alleen nog sfeervolle tuinverlichting installeren en klaar is het paradijs in de stad. Eigen ideeën of is er hulp nodig bij het inrichten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Landelijke boerderijtuin

Een landelijke tuin wordt gekenmerkt door een ruim gazon, strakke hagen, weelderige beplanting en water. Hoveniersbedrijf Sander Bosch kan helpen bij het ontwerpen en aanleggen van een landelijke tuin die bij de wensen, woning en omgeving past. Gras is onmisbaar wanneer men een landelijke tuin aanlegt. Houd het gras kort voor een strakkere sfeer of laat het groeien met wilde bloemen. Hoge hagen of fruitbomen stralen een rustieke sfeer uit en zijn geschikt om de tuin op te delen in secties. Een grote vijver zal een prachtige eyecatcher zijn en kan het landelijke plaatje helemaal afmaken.

Engelse tuin

Een Engelse tuin is een ideale stijl voor bloemenliefhebbers. De natuurlijk ogende tuin is romantisch opgezet met veel groene beplanting gemixt met kleurrijke rozen en bloemen. De beplanting is opbouwend aangelegd, met lagere gewassen op de voorgrond die natuurlijk overlopen naar hogere planten op de achtergrond. Een mix van planten en bomen wordt gebruikt om een organische sfeer te creëren. Een Engelse tuin wordt getypeerd door terrassen met rustieke tegels en kronkelpaden.

Moderne tuin

Is symmetrie en balans belangrijk in uw tuin? Dan is een moderne tuin de perfecte optie. Strakke grenzen tussen bestrating en beplanting zorgt voor harmonie. De tuin zelf is minimalistisch en vrij gemakkelijk te onderhouden. De focus ligt vaak op het terras wat met een grote tegel is aangelegd om meer ruimte te creëren. Toch nog een sfeervol element toevoegen? Dan is een vijver met een gemetselde muur een goede optie. Meer inspiratie nodig? Ga vrijblijvend met ons in gesprek over de mogelijkheden.

Oneindig veel stijlen

Bovenstaand is slechts een selectie van de mogelijke tuinstijlen beschreven. Andere populaire stijlen zijn bijvoorbeeld een Japanse of Mediterrane tuin. Daarnaast zijn oever tuinen, balkon tuinen of thematuinen niet meer weg te denken. Of er een nieuwe tuin ontworpen moet worden of een bestaande tuin een nieuw in leven in moet worden geblazen, bij ons kunt altijd terecht voor een tuinontwerp, aanleg of advies.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Onderhoudsarme tuinVijver in je tuin